להזמנות התקשרו
03-5097779
בס"ד
|
מפת חלוקה של נתחי בשר בקר
|
|
|
|
|
|
מספר
|
|
שם הנתח |
|
מתאים/מיועד לבישול |
|
כינוי נוסף |
1
|
|
אנטריקוט |
|
מתאים במיוחד לצלייה בתנור או על האש כנתח שלם (רוסטביף) או כסטייק וכן לטיגון במחבת כסטייק עם וללא רטבים / מרינדה. |
|
ורד הצלע, אנטריקוט, פריים ריב, סטייק עין |
2
|
|
צלעות עורף |
|
מתאים במיוחד לתבשילי קדירה (תבשילי גולאש) המאופיינים בבישול ממושך בנוזלים. |
|
צלעות, ריפען, אונטר ריב, עורף |
3
|
|
חזה |
|
מתאים במיוחד להכנת מרק בשר עשיר או כבסיס לציר בשר, כמו גם לתבשילי קדירה ולבישול ממושך כגון החמין (צ`ולנט). |
|
חזה, ברוסט, בריסקט |
4
|
|
כתף מרכזי |
|
מתאים במיוחד לתבשילי קדירה כצלי המתבשל מספר שעות בנוזלים עם או ללא תוספות. |
|
כתף אחורי |
5
|
|
צלי כתף |
|
מתאים במיוחד לתבשילי קדירה כצלי המתבשל מספר שעות בנוזלים עם או ללא תוספות. |
|
פולקה, פלטה |
6
|
|
פילה מדומה |
|
מיועד לבישול ארוך בנוזלים ותוספות. מתאים במיוחד להכנת צלי ברוטב ביתי מסורתי. |
|
פלש פילה |
8
|
|
אוסובוקו |
|
מיועד לבישול ארוך בנוזלים ותוספות בסיר או בתנור. |
|
שריר הזרוע, שריר קדמי |
9
|
|
אסאדו |
|
מתאים במיוחד למרק בשר ותבשילי קדירה ממושכים כמו חמין. מנתח זה מכינים את האסאדו הדרום אמריקאי המפורסם. ניתן להכינו בתנור או על גחלים לוחשות בקלייה איטית. |
|
קשתית, שפונדרה |
10
|
|
צוואר |
|
מתאים בעיקר לטחינה וקוביות. |
|
אלזה |
11
|
|
סינטה |
|
הנתח מיועד לשתי צורות הכנה עיקריות. כרוסטביף, צלוי בתנור או על האש כנתח שלם, או פרוס לסטייקים עבים ועסיסיים המוכרים בשם סטייק סירליון עשויים במחבת או על האש. |
|
מותן, Sirlon |
12
|
|
פילה ללא שומן גלוי |
|
צורות ההכנה המומלצות הן בצלייה או טיגון קצרים מאד כנתח שלם בתנור או פרוס לסטייקים עבים ומשובחים בטיגון או בצלייה על האש. מחלק זה מכינים את הקרפצ`יו. |
|
מותנית |
13
|
|
שייטל |
|
ומתאים מאד לצלייה בתנור כנתח, פרוס דק להכנת שניצלים ואסקלופים או פרוס לסטייקים (Rump סטייק) עשוי בצלייה על האש או במחבת. |
|
כנף העוקץ, Rump |
14
|
|
אווזית |
|
מתאים מאד לצלי קדירה. מחלקו האחר של הנתח ניתן להכין שניצלים ואסקלופים נפלאים. |
|
נוס, אגוז Top Rump |
15
|
|
צ`אך ללא שומן גלוי |
|
מאזור ה"שפיץ" ניתן להפיק סטייקים נפלאים בטעמם ועסיסיותם, רוסטביף בתנור ורצועות בשר מוקפצות. משאר הנתח ניתן להכין תבשילי קדירה וצלי משובח. |
|
צ`אק, צ`ך, ירכה, צג הכסף Silverside |
16
|
|
כף |
|
מתאים מאוד להכנת רוסטביף לצלייה בתנור, שניצלים, אסקלופים, וכן סטייקים בטיגון או בצלייה על האש. |
|
Top Side |
17
|
|
פלדה ללא שומן גלוי |
|
מתאים להכנת תבשילי קדירה ארוכי הכנה, לטחינה או כנתח העשוי לקלייה ממושכת בתנו או בחום נמוך. |
|
כסליים, Flank |
18
|
|
שריר אחורי |
|
נועד לבישול ארוך בנוזלים או תוספות בסיר או בתנור, כגון גולאש, מרק וחמין (צ`ולנט). |
|
אוסובוקו, פולי קצ`לקה, Shank |
19
|
|
ויסבראטן |
|
על אף הדעה הרווחת כי הויסבראטן מתאים לבישול ארוך וממושך בנוזלים (צלי קדירה) תהליך הכנה של צלייה קצרה בתנור עדיף וייטיב עם הבשר והחך. בשל צורתו המיוחדת, הנתח מתאים באופן מיוחד למילוי. |
|
ראש ירכה |
|
|
|
|
|
|
|
|